Uppdatering | Upp- och nergångar | Att ha unghund och psykisk ohälsa

Jag orkar inte göra detta så långt som jag egentligen vill, menmen, det är bättre än inget.
 
Det går mycket upp och ner när man har unghund. Att man dessutom är förstagångshundägare samt har social ångest gör inte situationen lättare.
 
Försökte åka ut till klubben idag men det blev en total flopp då alla mina känslor jag burit inom mig rasade ut och jag fick världens mental breakdown. Ibland känner man sig riktigt jävla misslyckad som hundägare och detta var en sån dag. 
 
För att ändå se det positiva så har jag nu sett hur klubben ser ut även om jag tyvärr tror att jag inte kommer våga åka dit igen, iallafall på ett tag. Det finns en risk att folk hörde mig få spelet så jag skäms verkligen om så är fallet... 
 
Jag är inte den som får spel på öppen gata men livet med valp och unghund har prövat mina gränser, milt sagt. Att det finns folk runtomkring som kan se när jag har problem med Kiras  skällande eller dragande är inte alls lätt för mig. 
 
Senaste tiden har jag vart rätt ostabil psykiskt tyvärr. Men trots den riktigt kassa eftermiddagen blev jag på kvällen peppad och med mer positiv inställning då jag fått lite stöttningar på nätet och genom träningsvideos. Jag lärde Kira 2 nya tricks och jag gick och köpte massa träningssnacks så jag ska ta tag i träningen mer nu. 
 
Jag tror på att vara öppen och transparant med det mesta, så jag själv försöker vara det. IRL vågar jag inte prata knappt alls med främlingar dock, men då får jag istället utnyttja min skriftliga förmåga som är mycket bättre och uttrycka mig på nätet t.ex.
 
Till sist vill jag även tillägga att jag kontaktat 2 olika hundtränare här i stan och när jag bestämt mig för vilken jag vill gå till ska jag boka tid. Det kommer bli ännu en rejäl utmaning för mig ångest men jag måste göra detta för Kira och mig.
 
Här är några bilder på Kira!